Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Scholfilet in rode uien-wijnsaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 rode uien
1 eetlepel olie
2 dl rode wijn
2 takjes tijm
3 takjes peterselie
1 laurierblaadje
stukje schoongemaakte citroenschil
1/5 liter visbouillon
2 grote of 4 middelgrote scholfilets (totaal ca 300 gr)
4 eetlepels crème fraîche
1 theelepel gedroogde kervel
peper, zout

Bereiden

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verhit in een steelpannetje de olie en bak hierin de uien
glazig.
Voeg de rode wijn, kruiden en citroenschil toe, breng alles
aan de kook en laat op een laag vuur een kwartiertje
koken.
Verwarm in een wijde pan de bouillon tot tegen de kook
aan.
Leg de scholfilets erin en laat ze in 7 minuten gaar
worden.
Vermeng in een kommetje de crème fraîche met een
beetje warme wijn en schenk dit al roerend bij de rest van het
wijnmengsel.
Verwijder de kruiden.
Roer de kervel erdoor en breng de saus op smaak met peper en
zout.
Leg de vis op de borden en geef de saus erbij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Garnalen-cocktail
Visballetjes
Gegrilde zeewolf
Tahoe met garnalen en Chinese paddestoelen
Kabeljauw in kruidensaus met garnalen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes